Skandinavisk Dyrepark – Her har dyrene det godt

Skandinavisk Dyrepark – Her har dyrene det rigtig godt!

Almindeligvis snakker man meget om flest, størst og bedst, men her i Skandinavisk Dyrepark handler det ikke om flest men om bedst. I parken møder man nemlig kun ca. 20 forskellige dyrearter, men hver dyreart har de allerbedste forhold i store imponerende anlæg – nogle i verdensklasse. Der skal noget plads til, og parken strækker sig da også over 450.000 m2.

Vi besøger parken en fredag i højsæsonen, hvor der er relativt mange mennesker men bestemt ikke fyldt op. Vi får ved indgangen et kort over parken, en liste over dagens aktiviteter og et påbud om at læse retningslinjerne for parken – og selvfølgelig et ønske om en god dag. Vi køber 3 poser dyrefoder, som vi kan fodre udvalgte dyr med.

En dyrepark som Skandinavisk Dyrepark skal ses på den måde, at man følger tidsplanen for fodringerne. Det er nemlig her, dyrene er mest fremme og også her
hvor man kan lære utrolig mange ting om dyrene; hvordan de lever i flokken, deres hieraki, hvad de spiser og masser af sjove anekdoter om dyrene, som man mærker at dyrepasserne kender meget indgående.

Ulveflokken
Vi starter med ulvene, som bor på et 15.000 m2 stort område. Alfa-parret, som er den han og hun, der bestemmer i flokken har fået unger, som dog ikke kommer helt frem til fodringen, men stadig kan anes i det bageste hjørne. Selvom der er mange mennesker, er der plads til alle, og på vej derfra falder vi i snak
med en dyrepasser, der ligesom de andre vi møder den dag, er utrolig imødekommende og interessant at snakke med om dyrene og deres adfær og vilkår i parken.

Vi fortsætter ind igennem dådyrparken, hvor de søde og store dådyr glæder sig til at se os. Det er som om de godt ved hvad vi har med til dem….. De er utrolig rolige og børnevenlige, og ikke alt for pågående, men man skal holde styr på sin pose med foder, for ellers snupper de mest ivrige blot hele posen og sørger selv for fordelingen.

Verdens bedste isbjørneanlæg
Så er det isbjørnenes tur til blive fodret. Hvor er de dog nogle fantastiske dyr. Man forbavses til stadighed over deres størrelse. Isbjørnene bor i verdens bedste forhold for isbjørne i fangenskab. Ikke mindre end 26.000 m2 har de at boltre sig på inklusiv en kæmpe sø. Efter en spændende fodring, fortsætter vi ud over den lange gangbro, som fører ind igennem isbjørnenes domæne, og dyrepasserne følger med flokken af mennesker, og lokker bjørnene med i søen med fisk og æbler.

De brune bjørne
Den tredje fodring er hos de brune bjørne, hvor det ubamhjertige drama i flokken demonstreres tydeligt under fodringen. Hannen ” som er tilflytter i flokken
fik en dårlig start, da han bestemt mente at være den største og sejeste i sin nye flok (ydmyghed overfor en ny flok var ikke til stede). Men den store han ‘Bruno’ fik hurtigt sat den lidt mindre ” på plads, og under hele fodringen hvor resten af den store flok stod i første parket, så gik og svømmede stakkels ” rundt for sig selv uden at få del i godterne.

Udover fodringerne oplevede vi naturligvis andre dyr, der alle havde det godt i store og flotte indhegninger, der dog stadig gjorde det muligt for os at få en indblik i deres liv via de gode gangbroer.

Der er fine muligheder i parken for at sidde og nyde en bid bad eller en is. Du kan sagtens selv medbringe madkurven, men det er også muligt at købe mad flere steder i parken. Det ene picnic-område har udsigt til isbjørne og elge, mens det andet ligger klods op af en meget stor legeplads, hvor børnene kan få løbet noget energi af sig.

Vores samlede indtryk var en park, der er startet som den er blevet, som en ambition om at lave en dyrepark, hvor dyrene har det godt. Her er rent og pænt og meget indbydende og i smuk natur på Djursland. Dyrepasserne er et stort aktiv for parken, og husker man at deltage i fodringerne får man set masser af dyr, selv de bor stort.

Tip:
Lej en trækvogn, hvis du har børn under 8 år med. Der er meget langt rundt i parken.
Følg fodringerne
Køb lidt foder til elge, dådyr og geder. Det er et hit for børnene
Spørg dyrepasserne, hvis der er noget du gerne vil vide

Skriv et svar